Nieuws

Het laatste nieuws omtrent de eindexamens en OnlineSlagen.

3 juni 2021

Terugblikken op tijdvak 1: 46% van de examenleerlingen denkt geslaagd te zijn

Tijdvak 1 is achter de rug! De afgelopen 2,5 week hebben duizenden examenleerlingen keihard gewerkt voor een geslaagd einde van een moeilijk examenjaar. Hoe voelen de examenleerlingen zich over tijdvak 1? We hielden een korte enquête via ons Instagram-account en zetten de resultaten op een rij!

3 mei 2021

Domino’s voor kansengelijkheid onderwijs

Domino’s zet  zich in tegen de toenemende kansenongelijkheid in het onderwijs door online examentrainingen voor alle vakken aan hun werknemers te bieden. Inmiddels zijn ruim 50 Dominoids gestart met het volgen van deze trainingen via OnlineSlagen.

19 april 2021

Examenleerlingen in het zonnetje tijdens de eerste editie van de Dag van de Examenleerling

Op woensdag 21 april is de eerste editie van de Dag van de Examenleerling. Deze dag is in het leven geroepen door OnlineSlagen om examenleerlingen in het zonnetje te zetten in een examenjaar waarin alles anders is. Het thema van dit jaar is dan ook #RaarExamenjaar.

30 maart 2021

Gratis oefenplatform Examenbuddy helpt examenleerlingen leerachterstand weg te werken

Vanaf 30 maart 2021 kunnen examenleerlingen zich voorbereiden op de eindexamens met behulp van het gratis oefenplatform Examenbuddy. Op dit platform kunnen leerlingen oude examens oefenen of examenopgaven filteren op onderwerp. Examenbuddy is een initiatief van OnlineSlagen om examenleerlingen extra te ondersteunen in coronatijd. Het platform is te bereiken via Eindexamenbuddy.nl.

8 maart 2021

Hoe hebben leraren het digitaal lesgeven ervaren?

Door het coronavirus hebben docenten van de middelbare school zich flink moeten aanpassen het afgelopen jaar. De lessen verplaatsten zich van het klaslokaal naar digitaal. OnlineSlagen sprak met Jack (al 40 jaar werkzaam als docent) en Max (sinds een jaar docent Scheikunde) over hun ervaring met en visie op digitaal lesgeven.

15 februari 2021

Eindexamens 2021 gaan door: alle maatregelen op een rij en wat leerlingen hiervan vinden

De kogel is door de kerk: De eindexamens in 2021 gaan écht door! Er is besloten dat examenleerlingen in 2021, naast een extra herkansing en tijdvak, ook één vak (dit mag géén kernvak zijn) mogen wegstrepen van hun cijferlijst.

17 december 2020

Eindexamens 2021 gaan door: dit zijn de aanpassingen

Het Ministerie van Onderwijs heeft de knoop doorgehakt: De eindexamens in 2021 gaan door! Als gevolg van het coronavirus is besloten dat examenleerlingen in 2021 een extra herkansing krijgen en dat er een flexibel examenrooster zal zijn.

15 december 2020

Coronanieuws: Scholen dicht (examenleerlingen
uitgezonderd) & examens gaan vooralsnog door

Gisteravond, 14 december, werd in de toespraak van Mark Rutte een tweede lockdown aangekondigd. Horeca, winkels, sportscholen, musea, theaters en ook scholen sluiten tot 17 januari hun deuren.

24 augustus 2020

Middelbare Scholieren negatiever over kansen
eindexamen na corona

Scholieren zijn door de maanden thuisonderwijs negatiever geworden over het halen van hun eindexamen. Met name op het VMBO zijn leerlingen pessimistischer. 75 procent van de ondervraagde leerlingen verwacht te slagen. Twee jaar geleden ging het om 85%. 

Ook op het havo en vwo zijn de verwachtingen negatiever dan eerdere jaren.

Scholen zijn weer begonnen! Dit zijn de corona regels...

21 augustus 2020

Scholen zijn weer begonnen! Dit zijn de corona regels...

De scholen in de regio Noord zijn afgelopen maandag als eerste van het land weer van start gegaan. Komende maandag is het de beurt aan regio Zuid. Vanwege het coronavirus is dit schooljaar alles anders dan anders.  De nodige regels voor basis- en middelbare scholen werden al vóór de zomervakantie ingevoerd en daar komen nog een aantal veranderingen bij. 

Hoe ziet naar school gaan er anno 2020 uit? En waar moeten leerlingen en docenten rekening mee houden?

Nederlandse vlag geslaagd eindexamen

27 juli 2020

Meer leerlingen geslaagd voor eindexamen

Volgens een steekproef van het AD gaf een derde van de middelbare scholen dit jaar álle examenkandidaten een diploma. Dat is 5 keer meer dan normaal. Dit komt voornamelijk doordat leerlingen vanwege de coronacrisis meer tijd hadden om te leren voor de laatste schoolexamens. De afsluitende toetsen zijn namelijk over een langere periode uitgesmeerd. Ook mochten scholen extra herkansingen toestaan. 

Toch zijn deskundigen ervan overtuigd dat de diploma’s evenveel waard zijn als die uit eerdere jaren. 

7 april 2020

Examentraining voor medewerkers

Medewerkers die dit jaar eindexamen zouden doen konden kosteloos gebruik maken van een online examentraining. Inmiddels hebben 5000 medewerkers hiervoor een voucher ontvangen. Dit jaar gaat het even wat anders omdat het centraal examen niet doorgaat. Daarom kunnen medewerkers de voucher nu gebruiken voor ondersteuning voor alle schoolexamens. Met de voucher krijgen medewerkers toegang tot de trainingen van www.onlineslagen.nl. Zij kunnen hier 24 uur per dag, zeven dagen in de week, terecht voor ondersteuning in alle vakken. Albert Heijn wenst alle medewerkers veel succes met hun schoolexamens.

 5 maart 2020

OnlineSlagen helpt Albert Heijn bij ondersteuning eindexamenkandidaten

OnlineSlagen, de grootste aanbieder van online examentrainingen in Nederland, gaat dit examenjaar een samenwerking aan met Albert Heijn. Via een digitale leeromgeving kunnen examenkandidaten die bij Albert Heijn werken, gratis online examentrainingen volgen. Met digitale trainingen kunnen scholieren zich online, onafhankelijk van tijd of plaats, voorbereiden op de centrale eindexamens. Een mooie aanvulling op de klassikale lessen.