Nieuws

Het laatste nieuws omtrent de eindexamens en OnlineSlagen.

17 december 2020

Eindexamens 2021 gaan door: dit zijn de aanpassingen

Het Ministerie van Onderwijs heeft de knoop doorgehakt: De eindexamens in 2021 gaan door! Als gevolg van het coronavirus is besloten dat examenleerlingen in 2021 een extra herkansing krijgen en dat er een flexibel examenrooster zal zijn.

15 december 2020

Coronanieuws: Scholen dicht (examenleerlingen
uitgezonderd) & examens gaan vooralsnog door

Gisteravond, 14 december, werd in de toespraak van Mark Rutte een tweede lockdown aangekondigd. Horeca, winkels, sportscholen, musea, theaters en ook scholen sluiten tot 17 januari hun deuren.

24 augustus 2020

Middelbare Scholieren negatiever over kansen
eindexamen na corona

Scholieren zijn door de maanden thuisonderwijs negatiever geworden over het halen van hun eindexamen. Met name op het VMBO zijn leerlingen pessimistischer. 75 procent van de ondervraagde leerlingen verwacht te slagen. Twee jaar geleden ging het om 85%. 

Ook op het havo en vwo zijn de verwachtingen negatiever dan eerdere jaren.

Scholen zijn weer begonnen! Dit zijn de corona regels...

21 augustus 2020

Scholen zijn weer begonnen! Dit zijn de corona regels...

De scholen in de regio Noord zijn afgelopen maandag als eerste van het land weer van start gegaan. Komende maandag is het de beurt aan regio Zuid. Vanwege het coronavirus is dit schooljaar alles anders dan anders.  De nodige regels voor basis- en middelbare scholen werden al vóór de zomervakantie ingevoerd en daar komen nog een aantal veranderingen bij. 

Hoe ziet naar school gaan er anno 2020 uit? En waar moeten leerlingen en docenten rekening mee houden?

Nederlandse vlag geslaagd eindexamen

27 juli 2020

Meer leerlingen geslaagd voor eindexamen

Volgens een steekproef van het AD gaf een derde van de middelbare scholen dit jaar álle examenkandidaten een diploma. Dat is 5 keer meer dan normaal. Dit komt voornamelijk doordat leerlingen vanwege de coronacrisis meer tijd hadden om te leren voor de laatste schoolexamens. De afsluitende toetsen zijn namelijk over een langere periode uitgesmeerd. Ook mochten scholen extra herkansingen toestaan. 

Toch zijn deskundigen ervan overtuigd dat de diploma’s evenveel waard zijn als die uit eerdere jaren. 

7 april 2020

Examentraining voor medewerkers

Medewerkers die dit jaar eindexamen zouden doen konden kosteloos gebruik maken van een online examentraining. Inmiddels hebben 5000 medewerkers hiervoor een voucher ontvangen. Dit jaar gaat het even wat anders omdat het centraal examen niet doorgaat. Daarom kunnen medewerkers de voucher nu gebruiken voor ondersteuning voor alle schoolexamens. Met de voucher krijgen medewerkers toegang tot de trainingen van www.onlineslagen.nl. Zij kunnen hier 24 uur per dag, zeven dagen in de week, terecht voor ondersteuning in alle vakken. Albert Heijn wenst alle medewerkers veel succes met hun schoolexamens.

leerling maakt online examentraining van onlineslagen op laptop en telefoon

 23 maart 2020

Gratis online examentrainingen voor examenkandidaten
op de middelbare school

Al meer dan 20.000 examenkandidaten hebben zich afgelopen week aangemeld voor de gratis online examentrainingen van OnlineSlagen. De organisatie heeft besloten examenkandidaten tot en met 6 april kosteloos toegang te bieden tot het gehele online leerplatform. Door de maatregelen om het coronavirus aan te pakken missen examenleerlingen cruciale weken op school. 

 5 maart 2020

OnlineSlagen helpt Albert Heijn bij ondersteuning eindexamenkandidaten

OnlineSlagen, de grootste aanbieder van online examentrainingen in Nederland, gaat dit examenjaar een samenwerking aan met Albert Heijn. Via een digitale leeromgeving kunnen examenkandidaten die bij Albert Heijn werken, gratis online examentrainingen volgen. Met digitale trainingen kunnen scholieren zich online, onafhankelijk van tijd of plaats, voorbereiden op de centrale eindexamens. Een mooie aanvulling op de klassikale lessen.