Meerkeuze vragen beantwoorden, hoe doe je dat?

Tijdens het eindexamen komen vaak meerkeuze vragen voor. Deze vragen worden ook wel multiplechoice vragen genoemd. Meerkeuze vragen lijken soms makkelijker dan ze zijn omdat het antwoord op de vraag al gegeven is. Hoewel het fijn is dat het antwoord al gegevens is kan het lastig zijn om het juiste antwoord te kiezen. Bij meerkeuze vragen lijken meerdere opties soms goed. Deze tips helpen je om makkelijker tot het juiste antwoord te komen.

1. Lees de vraag heel goed

De formulering van meerkeuzevragen is soms moeilijk te begrijpen. Voor dat je antwoordt geeft is het belangrijk dat je de vraag eerst helemaal begrijpt. Zoek de lastige woorden op. 

2. Bekijk alle antwoorden 

Bij meerkeuze vragen bevatten de antwoorden vaak allemaal correcte informatie, maar uiteindelijk is er maar één antwoord die volledig de vraag beantwoord. Kijk daarom naar alle antwoorden en niet alleen de eerste optie die goed lijkt.

regels

3. Denk niet te moeilijk 

Het goede antwoord zal altijd tussen de mogelijkheden staan. Als je denkt dat het een strikvraag is ben je te moeilijk aan het nadenken. Kies voor het antwoord dat het beste aansluit op de vraag.

4. Ga strategisch te werk

Bij de antwoord opties kun je altijd mogelijkheden wegstrepen die helemaal niet kloppen. Streep deze antwoorden alvast weg. Bepaal daarna het verschil tussen de opties die overblijven en kijk welke het beste aansluit op de vraag. 

Hoe worden onze online examentrainingen gemaakt? Stap 3.

5. Blijf niet te lang hangen in een vraag

Als je het antwoord echt niet weet kun je beter door gaan naar de volgende vraag. Beantwoord eerst de vragen die je direct weet. Dan kan je de vragen beantwoorden die je wat moeilijker vindt. Als laatste beantwoord je de vragen waar je echt wat langer over na moet denken. 

6. Kijk of je alle vragen hebt ingevuld

Kijk aan het einde of je alle vragen hebt beantwoordt. Bij meerkeuzevragen kun je namelijk alles invullen. Als je de vraag echt niet weet kun je altijd beter gokken dan de vraag open laten. De kans dat je het goede antwoordt invult is best groot. Kijk daarnaast ook of je naam op het examen staat, de vragen duidelijk zijn ingevuld en dat als je iets verbeterd hebt duidelijk is wat het goede antwoord is en kijk of alle antwoorden bij de juiste vragen staan

online examentraining onlineslagen oefenopgaven

7. Verander je antwoorden niet 

Meestal is het eerste antwoord wat je gegeven hebt het juiste. Verander deze dus niet als je aan het einde alles nog een keer doorkijkt. Alleen als je echt zeker weet dat je het fout hebt gedaan door een inzicht wat je hebt gekregen is het verstandig je antwoord aan te passen.

8. Oefen zo veel mogelijk met meerkeuzevragen 

Als je veel oefent met meerkeuzevragen raak je gewend aan de manier van vragen. Hierdoor weet jij op het examen hoe je de vraag het beste kan aanpakken en krijg je meer zelfvertrouwen tijdens het examen.

online examentraining wiskunde b

Of lees hier hoe onze online examentrainingen worden gemaakt.

Sluit Menu
0