Hybride Examentrainingen

Het beste van online en fysieke examentrainingen gecombineerd

Hybride examentrainingen voor scholen: ondersteun examenleerlingen optimaal

Voor als je je leerlingen net een beetje meer wilt bieden dan onze examentrainingen alleen digitaal, hebben we de hybride examentrainingen ontwikkeld. Een hybride examentraining combineert het beste van online en fysieke examentrainingen volgens het principe van blended learning. Onze examentrainers begeleiden de leerlingen ter plekke terwijl zij aan de slag gaan met onze online leeromgeving. De hybride examentrainingen vinden bij jullie op school plaats en worden verspreid over meerdere dagen.

Wat is een hybride examentraining?

Tijdens een hybride examentraining worden alle voordelen van onze online examentrainingen en de traditionele fysieke examentrainingen gecombineerd.

Alle examenstof komt tijdens de hybride examentraining aan bod. Leerlingen worden in kleine klassen ingedeeld en gaan in deze setting zelfstandig aan de slag in onze online leeromgeving. Onze examentrainers kunnen de activiteiten van de leerlingen bijhouden via het speciaal hiervoor ontworpen dashboard. Zo kunnen zij leerlingen proactief en gericht ondersteunen daar waar dat nodig is.

Een bijkomend voordeel is dat de leerlingen vooraf al toegang hebben tot de leeromgeving en zo dus extra goed voorbereid bij de examentraining aankomen en meer uit de training kunnen halen. Na afloop kunnen leerlingen onbeperkt blijven oefenen in de leeromgeving en 7 dagen per week al hun inhoudelijke vragen stellen via de bijles-chat.

Wij ondersteunen onze leerlingen tot het allerlaatste moment, want wij zijn pas geslaagd als de leerlingen geslaagd zijn.

Meer inzicht en overzicht met de online leeromgeving

Iedere leerling leert anders, daarom biedt onze geavanceerde online leeromgeving alle (school)examenstof in verschillende vormen: 

  • Geanimeerde video’s
  • Samenvattingen
  • Begrippenlijsten
  • Flashcards
  • Oefenopgaven met uitgebreide uitleg
  • Oefentoetsen (zelf samen te stellen door het selecteren van onderwerpen / onderdelen)
  • Oude examens

De stof is verdeeld in behapbare hoofdstukken en paragrafen. Zo wordt de grote opgave van het leren voor de examens overzichtelijker en leuker.

De omgeving geeft inzicht in voortgang en resultaten. Leerlingen weten op ieder moment hoe zij ervoor staan: Welke onderdelen gaan goed en welke onderdelen hebben extra aandacht nodig?

Examentrainers van hoge kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons voorop. Al onze examentrainers zijn ervaren in het begeleiden van leerlingen in het voortgezet onderwijs en zijn in het bezit van een VOG.

Praktische informatie

Kleine groepen, groot effect

De groepsgrootte bepalen jullie zelf. We raden aan de groepen niet groter te maken dan vijf leerlingen. Zo is er voldoende ruimte voor de persoonlijke leervragen van elke leerling. Wel kunnen meerdere groepjes ondergebracht worden in één lokaal. Er is dan per vijf leerlingen één begeleider aanwezig.

Ook kunnen de groepjes gemixt worden qua niveau en vakken (alfa, gamma of bèta bij elkaar). De examentrainers zijn in staat om elk niveau en vak binnen hun vakgebied te begeleiden.

Locatie, dagen en tijden

De hybride examentrainingen vinden bij jullie op school plaats. De precieze dagen worden in overleg bepaald.

Voor het optimale resultaat wordt de training over drie dagen van zes uur verdeeld. Zo is er voldoende tijd om de stof te laten bezinken en de volgende dag nog eens te herhalen of te bevragen. Twee dagen van acht uur is ook een mogelijkheid. Deze indeling is vaak organisatorisch makkelijker te regelen.

Prijzen

De prijzen zijn onder andere afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal dagen dat de training duurt.

Een hybride examentraining kan al vanaf €131,- per leerling*.

*Bij groepjes van 10 leerlingen en een trainingsduur van 2 dagen van 8 uur.

Meer informatie aanvragen

Vraag hieronder geheel vrijblijvend meer informatie, een digitale demonstratie of een offerte aan.

Nick Ewbank
Nick Ewbank

Algemeen Directeur

Lisa Gillebaard
Lisa Gillebaard

Accountmanager