Hoe leer je het beste?

1. Begin op tijd 

Als je op tijd begint kan je de stof kan opdelen in kleine stukjes, zodat je niet alles in één keer hoeft te leren. Dit geeft tijd om de stof te herhalen wat er voor zorgt dat je het ook beter gaat onthouden.

2. Leer niet passief maar actief

Neem je aantekening niet te vaak door maar ga oefenen. Telkens word je gevraagd om dan na te denken over de stof die je hebt geleerd. Hierdoor wordt je ook beter met hulpmiddelen zoals de atlas en binas omdat je hier telkens ook mee oefent.  Bij de examentraining van OnlineSlagen zitten meer dan 100 oefenopgaven

3. Herhaal de theorie 

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen maar herhaal de theorie. Blijft je het echt beter door onthouden.

4. Leer maximaal 3 uur 

De hersenen nemen na 3 uur leren weinig op. Het heeft geen zin om 8 uur lang achter elkaar door leren want het meeste zal je niet onthouden. Ga na die 3 uur even wat anders doen wat zorgt voor ontspanning en waardoor je even niet bezig bent met de examenstof.  

5. Overhoor jezelf 

Praat hardop tegen jezelf wat je aan het leren bent. Dit zal in het begin misschien een beetje wennen zijn maar door hardop te vertellen wat je aan het leren bent zal je de stof sneller onthouden.

6. Zorg voor een goede studieruimte 

Voor een goede concentratie is het belangrijk dat er geen afleiding is in de omgeving. Vind een plek waar je niet gestoord wordt en zorg dat het hier ook netjes is.

7. Maak een planning

Een planning zorgt voor structuur en overzicht. Het kost wat tijd om een hele planning te maken maar het gaat je wel wat stress schelen. In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste een planning kan maken.
 

8. Begrijp de stof echt 

Het is belangrijk dat je niet alleen snapt hoe die ene som moet maar ook echt begrijpt hoe de formule werkt en wat je ermee kan. Als je dit door hebt zal elke som te maken zijn.

9. Durf te vragen

Het is echt niet erg om aan je ouders, vriendinnen en/of leraar iets te vragen als je het niet snapt. Je kan ook de chatondersteuning van de examentraining gebruiken als je vast loopt. Vraag het gewoon want dat zal jou alleen maar helpen.
online examentraining onlineslagen chat support

10. Je kan de stof beter onthouden als je ze op kleine briefjes schrijft 

Het is lastig om een hele samenvatting in je hoofd te stampen en daarom kun je beter kleine briefjes maken. Op deze briefjes staat meestal namelijk een samenvatting van de samenvatting waardoor je het belangrijkste echt onthoud.

11. Check elk kwartier of je het meeste wat je hebt geleerd nog weet 

Hierdoor weet je of de stof die je gelezen/geoefend hebt ook echt beheerst. Schrijf de punten op die je nog niet helemaal weet en bekijk dit later nog een keer. 

Of lees hier hoe onze online examentrainingen worden gemaakt.

Sluit Menu
0
×

Winkelmand