Tips voor ouders van examenleerlingen

De eindexamens zijn erg spannend en kunnen voor stress zorgen bij uw kind. Hoe kunt u uw kind het beste ondersteunen in deze periode zodat het minder stressvol verloopt? Hieronder hebben wij wat handige tips voor u op een rijtje gezet. 

1. Blijf rustig 

Raak vooral zelf niet in paniek wanneer de examens dichterbij komen. Als je zelf heel gespannen bent zal je kind dit ook merken. Blijf vooral zelf relativeren, wat is het ergste wat er kan gebeuren?

2. Zorg voor balans

Het is belangrijk dat je kind veel studeert maar naast inspanning is ontspanning net zo belangrijk. Plan voldoende pauze momenten in en maak tijd voor leuke dingen.

Balans

3. Toon begrip 

Luister naar je kind. Als ze ergens tegen aan lopen probeer ze dan te helpen of te overhoren. Sta klaar wanneer ze met je willen praten over problemen waar ze tegenaan lopen.

4. Wees positief 

Leg de nadruk op wat je kind allemaal goed doet en kan. Geef complimenten over hoe goed ze hun best doen en zorg voor een positieve sfeer in huis.

5. Zorg voor gezonde voeding 

Het is belangrijk dat je kind de goede voedingsstoffen binnen krijgt. Haal veel fruit en groente en zo weinig mogelijk voeding met veel suiker en cafeïne.

appel

6. Verwen je kind maar overdrijf niet 

Beloon je kind met kleine dingen zoals iets lekkers brengen of een kaartje met succes. Dit helpt om stress tegen te gaan en hiermee bevestig je dat ze het goed doen. Een kleine waardering is goed maar overdrijf niet. Je kind is niet zielig omdat ze examens moeten doen.

7. Zorg voor voldoende nachtrust 

Voldoende slapen is misschien wel het belangrijkste tijdens de examenperiode. Zorg er voor dat je kind op tijd naar bed gaat en bijkomt van alle spanning die bij al het leren komt kijken.

Sleep

8. Help uw kind met leren

Door uw kind te overhoren kunt u ze helpen met leren. Vraag waar ze op vast lopen en probeer uw kind daarmee te helpen. Als u merkt dat uw kind met een bepaald vak meer moeite heeft kunt u overwegen een examentraining aan te schaffen. Lees hier meer over hoe de examentraining van OnlineSlagen worden gemaakt.

Studeren

9. Samen napraten

Bespreek na de examens hoe het is gegaan. Als het niet zo goed ging probeer dan samen te achterhalen waardoor dit kwam. Kwam het omdat het examen erg moeilijk was of had uw kind te weinig aan de voorbereiding gedaan. Kijk waar het probleem zit en ga samen opzoek naar een oplossing. 

De eindexamens blijven natuurlijk een spannende periode. Wilt u uw kind extra goed voorbereiden op de examens? Met een examentraining van OnlineSlagen kan uw kind zich maximaal voorbereiden voor het beste resultaat!

Of lees hier hoe onze online examentrainingen worden gemaakt.

Sluit Menu
0
×

Winkelmand