Examentips voor leerlingen

OnlineSlagen heeft de beste tips verzameld die jou gaan helpen om te slagen voor het eindexamen.                           Met deze 10 tips kan het niet aan de voorbereiding liggen!

1. Begin op tijd met leren 

Voor een examen leren kost tijd. Het is niet iets waar je een dag van te voren mee kan beginnen. Verstandig is om een aantal weken van te voren een goede planning te maken met wat en wanneer je iets gaat leren. Hierdoor plan je alle te leren stof in en vergeet je niks. Een planning zorgt ook voor minder stress. 

2. Leer in een omgeving waarbij weinig afleiding is

Om je zo goed mogelijk te kunnen concentreren is het belangrijk dat je een studeerplek hebt met weinig afleiding. Je kan je mobiele telefoon even weg leggen en ervoor zorgen dat niemand je stoort. Ook is het belangrijk dat de plek waar je studeert opgeruimd is zodat je daar ook niet afgeleid door kan worden.

3. Eet genoeg en gezond 

Het is belangrijk dat je tijdens het leren van je examens voldoende en goed eet. Leren kost namelijk veel energie want je hersenen werken op volle toeren en hebben brandstof nodig. Door gezond te eten heb je genoeg energie waardoor je beter kan leren. Vitaminen en mineralen zijn essentieel. Eet veel fruit, groenten en producten met onverzadigde vetten zoals vette vis en noten. Daarnaast is het belangrijk om gehydrateerd te blijven door water en thee te drinken. Thee zorgt naast hydratatie ook voor ontspanning. Voedsel met veel verzadigd vet en suiker kan je beter even links laten liggen net zoals drankjes met veel cafeïne.

appel

4. Neem genoeg tijd om te ontspannen

Je kan je niet de hele dag concentreren. Het is erg belangrijk om tussen het leren door een pauze te nemen want je brein neemt de stof beter op als je even wat anders doet. Ga een rondje lopen zodat je wat frisse lucht krijgt of doe iets compleet anders wat er voor zorgt dat jij even niet aan de examenstof moet denken. Je zult merken dat je hierna nieuwe stof makkelijker op kunt nemen. Neem de ontspanningsmomenten ook mee in je planning.

5. Volg een examentraining

De examentraining van OnlineSlagen bevat alle theorie die je moet kennen voor het eindexamen. Dit wordt uitgelegd aan de hand van duidelijke filmpjes en oefenopgaven. De training kan je gewoon thuis in je eigen tempo volgen.

6. Wees goed uitgerust 

Tijdens het leren en maken van de examens is het belangrijk om voldoende te slapen. Goed slapen is zorgt voor een betere concentratie en tijdens het slapen slaat je brein de geleerde stof ook op waardoor je het beter gaat onthouden. Leer niet tot 2 uur s ‘nachts door omdat het af moet maar ga liever de volgende ochtend weer verder.
Sleep

7. Leg de avond van te voren alles klaar wat je nodig gaat hebben

Bij wiskunde heb je een rekenmachine nodig en bij Engels een woordenboek. Zorg dat je de avond van te voren alle belangrijke hulpmiddelen alvast in je tas doet. Stop  daarnaast ook wat extra pennen en een paar extra batterijen in je tas. Zo ben je goed voorbereidt en hoef je hier niet ook nog over te stressen.

rugzak

8. Zorg dat je op tijd bent 

Niks zo vervelend als moeten haasten net voor je examens. Zorg er daarom voor dat je minstens een kwartier van te voren bent.

9. Maak je niet al te druk 

Na al het oefenen en voorbereiden is het dan zo ver! Maak je niet al te druk adem een keer goed diep in en uit en heb vertrouwen in jezelf. Hier heb je de afgelopen tijden naar toe gewerkt. Je kan dit!

10. Geef altijd antwoord

Niks invullen is altijd fout. Als je het echt niet weet schrijf dan alsnog iets op bij openvragen. Bij meerkeuze vragen kun je altijd gokken. Blijf kalm en ga niet stressen. Sla lastige vragen over en maak eerst de opgaven die je weet.

Of lees hier hoe onze online examentrainingen worden gemaakt.

Sluit Menu
0
×

Winkelmand