Wat is de kernvakkenregel?

Havo en vwo:

Om te slagen voor havo of vwo moet je voldoen aan verschillende eisen. De kernvakkenregel is een van die eisen. Dit houdt in dat je voor Engels, Nederlands en wiskunde (de kernvakken) één 5 mag halen en voor twee vakken miniaal een 6 moet halen. Als je voor twee vakken een 5 haalt ben je niet geslaagd ook al heb je compensatiepunten.

Let op: het gaat hier om eindcijfers wat afgeronde cijfers zijn. Dus als je cijfer een 4.5 is en twee 5.5 ben je geslaagd.

De kernvakkenregel geldt niet voor het vak wiskunde D want dit vak kun je alleen volgen als je wiskunde B in je pakket hebt. De kernvakkenregel wordt alleen toegepast bij wiskunde B.

Bij het C&M profiel op havoniveau is het niet verplicht om wiskunde te volgen. Als je dit niet in je pakket hebt geldt de kernvakkenregel alleen voor Nederlands en Engels. Heb je wiskunde wel als keuzevak gekozen? Dan geldt de kernregel wel.

Vmbo:

Op het vmbo is de kernvakkenregel niet van toepassing. Een eis is wel dat je voor Nederlands minimaal een 5 hebt op je eindlijst.

Of lees hier hoe onze online examentrainingen worden gemaakt.

Sluit Menu
0
×

Winkelmand